Kalvlägg med dill, fänkål och blekselleri

Kalvlägg med dill, fänkål och blekselleri
Foto: Heléne Pe
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Kalvlägg med dill, fänkål och blekselleri

12 ingredienser

Kalvlägg har gjort en riktig comeback i det svenska köket, mycket tack vare den populära italienska rätten ossobucco. Jag brukar göra en svensk variant av den med massor av dill, blekselleri och fänkål. Kokt polenta eller ris är gott att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kalvlägg
  • olivolja
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 stjälkar stjälkselleri
  • 200 g kantareller
  • 1 förp krossade tomater
  • 3 dl vitt vin
  • salt
  • peppar
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Bryn kalvläggen i olivolja i en stor gryta.
  2. Hacka fänkål, lök, vitlök och selleri och lägg det i kastrullen.
  3. Lägg i kantarellerna.
  4. Rör om så att grönsakerna får färg.
  5. Slå på de krossade tomaterna och vinet och låt grytan koka i minst 1 timme, gärna 2 timmar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera med dill.