Halstrad råbiff

Halstrad råbiff
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Halstrad råbiff

12 ingredienser

15 min

Tina Nordströms råbiff och Hasse Aros halstrade råbiff. Serveras på en god bit bröd och toppas med kapris- och senapssås. Använd gärna hälften oxfilé och hälften magert högrev som kött till din råbiff.

Tips! Det är gott att smaksätta råbiffen med 4 cl konjak.
Receptet är beräknat som huvudrätt. Ska du äta råbiffen som förrätt räcker det med 300 g oxfärs.

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g oxfärs, nymald, mald 2 gånger
  • 4 skivor surdegsbröd
  • ev olivolja

Såsen

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk saltgurka, finhackad (eller cornichons)
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 2 äggulor
  • 3 msk dijonsenap
  • 1-2 msk worcestersås
  • salt
  • 2-4 droppar tabasco

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål, smaksätt med salt och några stänk tabasco.
  2. Tinas variant
  3. Blanda upp köttet med salt och peppar, bred ut köttet på en skiva bröd och toppa med en stor sked av såsen.
  4. Hasses variant
  5. Blanda upp köttet med salt och peppar. Forma runda biffar, lägg på smörpapper och ringla lite olivolja över, halstra biffarna lätt i en het stekpanna, ca 1-2 minuter per sida för en rosastekt biff. Servera biffarna med en skiva surdegsbröd och skeda över såsen.