Nässelsoppa med rökt lax på äggbrylé

0 röster

Du behöver

  • 250 g kallrökt lax
  • 2 msk mynta
  • några rädisor till garnering
  • Nässelsoppa:
  • 5 dl hackade nässlor
  • 5 dl hackad spenat
  • 1 tsk kycklingfond
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 gul hackad lök
  • peppar

Äggbrylé:

  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 6 ägg
  • salt och peppar
  • plastfilm

Gör så här

  1. Äggbrylé:
  2. Sätt ugnen på 120 grader. Blanda mjölk och grädde. Låt koka upp och skumma av. Vispa ner äggen. Salta och peppra. Häll upp äggblandningen i serveringsskålar. Täck med plastfilm. Låt stå i ugnen i ca 20-30 min eller tills blandningen stannat.
  3. Nässelsoppa:
  4. Svetta löken i en kastrull. Häll i mjölk och grädde. Blanda i kycklingfonden, nässlor och spenat. Mixa.
  5. Skär ner laxen i fina tärningar. Blanda med myntan. Fördela på serveringsassietter. Lägg på äggbrylén och garnera med mynta och rädisor. Servera med soppan.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...