Caesarsallad med rödtunga

1 röst
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g rödtunga
  • 1 kruka romansallad
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 liten burk ansjovis
  • 2 äggulor
  • 1 bit parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl mjöl

Gör så här

  1. Skär bort svansen och huvudet på fisken, vänd i mjöl och stek på halv värme i en stekpanna.
  2. Skär det vita brödet i kuber och stek i olivolja tills de är knapriga.
  3. Lägg ner äggulorna och ansjovisen i en mixer, mixa med lite olivolja tills du får en majonnäsliknande konsistens.
  4. Blanda krutongerna och salladen med parmesanosten i en bunke.
  5. Servera fisken uppe på salladen och ringla dressingen runt om.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept