Nihan´s vegetariska Ali-nazik

Nihan´s vegetariska Ali-nazik
Foto: TV4

Nihan´s vegetariska Ali-nazik

Av: Nihan - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

35 min

Spännande vegetarisk rätt hämtad från den turkiska matkulturen.

Dryckestips
Stoneleigh, Marlborough, Reisling, New Zealand

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 turkisk grön- och rödpaprika, urkärnad (grillas)
  • 2 tomater (grillas)

Aubergine i vitlöksyoghurt

  • 4 aubergine, små (grillas)
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • peppar (efter smak)

Chili- och paprikadoppade pide bröd

  • 1 turkisk Pide bröd (grillas)
  • 2 tsk chili peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Kärna ur paprikorna.
  2. Grilla alla grönsakerna tills de blir mjuka.
  3. Lägg de färdig grillade grönsakerna i en skål med kallt vatten för att lättare kunna skala dem.
  4. Hacka auberginen och blanda i den och vitlöken i yoghurten.
  5. Salta och peppra.
  6. Hacka paprikorna var för sig.
  7. Lägg på en stekpanna på grillen och fräs rapsoljan med chilin och paprikapulvret.
  8. Bryt pide brödet i bitar för att sedan doppa i chili/paprika såsen innan en snabb grillning.
  9. Lägg på grillade brödet på talriken sedan aubergin yoghurtsåsen, paprikorna och sist men inte minst häll på chili/paprika såsen.