Záatarkyckling med fattoush

Du behöver

  • Kyckling:
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 st gödkyckling, styckad i 8 delar
  • 2 msk zátar
  • havssalt

Fattoush:

  • 2 pitabröd
  • 3 salladslökar, ituskurna och skivade
  • 1 st gurka. skalad och hackad
  • 2 tomater, hackade
  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • 1 knippe mynta, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 6 matskedar 6-8 msk olivolja, jungfruolja
  • 1 citron - bara saften
  • havssalt
  • 0,5 tsk sumak

Gör så här

  1. Kycklingen:
  2. Häll olja i en ugnssäker form. Lägg i kycklingbitarna och vänd dem i oljan. Strö på záatar och gnid in det i kycklingbitarna. Låt köttet ligga och dra sig i marinaden ett par timmar. Kontrollera att kycklingbitarna har skinnsidan uppåt och ställ in dem i ugnen. Låt kycklingen stå i ugnen på 220 grader i 45 minuter.
  3. Fattoush:
  4. Dela pitabröden i fyra tunna halvor och lägg dem på en plåt. Rosta dem i ugnen i cirka fem minuter så att de blir knapriga. Ta ut dem och låt dem svalna. Blanda grönsakerna i en skål och rör ner vitlöken, persiljan och myntan. Klipp pitabröden i små bitar över salladen. Blanda salladen och häll på oljan och citronsaften. Salta om det behövs. Strö på sumaken och servera salladen med kycklingen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept