Nötknäck

Nötknäck
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nigella Lawson
Nigella Lawson

Nötknäck

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

3 ingredienser

20 min

Nigellas goda knäck med nötter kan njutas som den är eller tillsammans med glass.

Ingredienser

portioner
  • 1,75 dl vatten
  • 200 g strösocker
  • 100 g macadamianötter (eller andra nötter)

Gör så här

  1. Låt vattnet och sockret sjuda i 10 minuter i en kastrull tills blandningen börjar bli gyllenbrun. Rör inte i blandningen utan skaka bara runt litegrann.
  2. Hacka nötterna i fjärdedelar och blanda ner dem i sockerblandningen. Ta av kastrullen från värmen och häll upp knäcken på en plåt för att svalna.
  3. När knäcken stelnat, hacka ner den i mindre bitar. Förvara bitarna i en fin burk och njut med vaniljglass, eller bara som de är.