Persikor och blåbär

0 röster
8

Du behöver

  • 6 persikor
  • 3 blåbär, små kartonger
  • 1 tsk apelsinblomsvatten

Gör så här

  1. Det är svårt att säga hur många det här räcker till: helt klart till 8 personer, men du kan gärna ha lite färdigskuren frukt till hands så att du inte känner att du måste minska på portionsstorlekarna om ni så bara är två personer.
  2. Nuförtiden, när det är svårt att hitta en mogen persika – och det är det – så brukar jag i stället ta papaya, som jag halverar som en avokado, tar bort kärnorna, häller en massa hallon i hålet där kärnorna satt och sprutar en livgivande liten dos av limesaft över alltsammans.
  3. För det mesta äter jag det här kallt, persikorna skivas, blåbären hälls över dem och ett par droppar apelsinblomsvatten droppas ovanpå, men du kan – och det passar utmärkt till frukost, eller när du är i desperat behov av något tröstande varmt – helt enkelt klicka lite naturell yoghurt på frukten, strö en gnutta råströsocker ovanpå och ställa in det i mycket varm ugn i ungefär 20 minuter – tills frukten har mjuknat och sockret nästan karamelliserats. Det är inte så dumt att göra den varma varianten när det finns rester kvar från den första kalla fruktsalladen. De här mängderna räcker till att fylla en ugnsfast form som är ungefär 30 x 20 cm.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...