Mosiga gröna ärter och baconstekt laxfilé

Nigella Lawson

Mosiga gröna ärter och baconstekt laxfilé

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

7 ingredienser

Ingredienser

portioner

Mosade ärtor:

  • 1 förp frysta ärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 1 msk crème fraîche

Laxen:

  • 4 skivor bacon, klippt i små bitar
  • 2 portionsbitar laxfilé [100-150 g per person]

Gör så här

  1. Mosade ärtor:
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna från början, de är lättare att skala efter kokning och smaken blir lite mildare. Ta bort skalet från vitlöksklyftorna och släng tillbaka dem i det kokande vattnet. Häll i lagom mycket ärtor. Salta och låt koka i cirka 3 minuter.
  3. Häll av vattnet med hjälp av ett durkslag eller en sil och häll ner ärtorna och vitlöksklyftorna i en mixer. Tillsätt en klick crème fraiche, lite salt och peppar. Kör tills ärtorna bildat en tjock gröt. Lägg upp på tallriken tillsammans med laxen.
  4. Laxen:
  5. Så här fixar du en ovanlig men okomplicerad laxrätt till kvällen: Stek baconbitarna i några droppar olja i en het stekpanna. När de börjar övergå från knaprigt till hårdstekt, fiska upp dem och lägg på hushållspapper.
  6. Lägg i laxfilén i baconfettet, bryn på båda sidor, sänk värmen och låt den steka någon eller några minuter till, beroende på tjocklek.
  7. Lägg upp laxen på en tallrik och strö bacon över. Bacon ger ett lyft åt den annars lite sladdriga odlade laxen.