Linguine med krabba och chili

2 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g linguine
  • 200 g vitt krabbkött
  • 100 g mörkt krabbkött
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk havssalt
  • 1 chilifrukt, röd
  • 1,25 dl jungfruolja
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 knippe persilja
  • 1 handfull blad av vattenkrasse

Gör så här

  1. Stöt de skalade vitlöksklyftorna tillsammans med salt i mortel (har du ingen mortel kan du köra klyftorna helt kort i matberedare). Resultatet ska bli en slät massa.
  2. Kärna ur och hacka chilin innan du mosar ihop denna med vitlöksklyftorna till en röd röra. Lägg i krabbköttet och dela sönder försiktigt med en gaffel. Riv över citronskal, pressa över saften och häll på oljan innan du blandar allt.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka pastan tills den är färdig. Häll av vattnet och lägg pastan i en stor skål. Blanda ner krabbsåsen, strö över hackad persilja och vattenkrasse och blanda runt allt på nytt innan du hugger in.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept