Honungssemifreddo

5 röster
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 4 äggulor
  • 0,75 dl flytande honung
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Klä en avlång bakform med plastfolie.
  2. Ställ en bunke i en kastrull med sjudande vatten. Häll ner ägg och gulor tillsammans med honungen och vispa tills blandningen är ljusgul och pösig.
  3. Vispa grädden (inte för hårt) och vänd försiktigt ned den i äggsmeten. Häll blandningen i den folieklädda bakformen. Släta till, lägg över plastfolie och frys i cirka 2-3 timmar.
  4. Vid serveringen stjälper du upp semifreddon på ett fat och ringlar lite flytande honung över. Toppa med de rostade pinjenötterna.
15 november 2007
Presenttips

Du kanske gillar

Fler goda recept