Grönsaksbullar

Nigella Lawson

Grönsaksbullar

Av: Nigella Lawson

Från: Nigella - kort och gott

7 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 150 g grönsaker, lättkokta (t ex broccoli och gröna ärtor)
  • 150 g potatis, kall kokt, pressad
  • 1 msk parmesanost, nyriven
  • 1 ägg, uppvispat med 1 tsk mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • ströbröd
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Mosa ihop grönsaker, potatis, parmesan och halva det uppvispade ägget med en träslev eller –gaffel. Forma till bullar i köttbullsstorlek. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Hetta upp oljan och fritera, några åt gången, tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.