Friterade räkbollar

0 röster
2

Du behöver

  • 250 g tigerräkor eller jätteräkor, okokta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 salladslökar eller vårlökar
  • 0,5 tsk salt
  • 60 g vetemjöl
  • 1 msk sherry
  • Olivolja till friteringen
  • 2 limefrukter till servering

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala vitlöksklyftan och finhacka den i matberedare eller mixer tillsammans med salladslöken, skuren i bitar. Tillsätt räkorna, salt, mjöl och sherry och mixa till en jämn smet. Ställ den åt sidan tio minuter till en timme, så att mjölet sväller lite.
  2. Hetta upp olivoljan, ca 5 cm djup, forma räksmeten till teskedsstora bollar och fritera dem ett par minuter.
  3. Servera genast tillsammans med limeklyftor.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept