Skär sötpotatisen i 4 cm stora bitar och potatisen i lite mindre bitar (2 1/2 cm) för sötpotatisen blir fortare klar. Halvera rödlöken, skär sedan varje halva i 4–6 klyftor, ta bort det hårda yttre skalet.
Kärna ur paprikorna och skär dem i 2 1/2 cm stora bitar och lossa vitlöksklyftorna från varandra. Lägg alltsammans i en långpanna eller något annat som du vill använda (det måste vara stort, annars får du ta två mindre fat) och vänd grönsakerna i olja med hjälp av händerna. Strö över svartpeppar, men inget salt för osten är ganska salt (och i vilket fall som helst så gör saltet att det vattnar sig).
Rosta i 45 minuter, vid det laget bör grönsakerna vara klara och ha fått en liten brun kant här och där. Då drar du upp ugnsvärmen till maximum eller tänder grillen för slutspurten: lägg de tunna ostskivorna ovanpå de rostade grönsakerna och ställ in långpannan i ugnen igen eller under grillen, tills osten har smält och fått lite färg ovanpå, 5–10 minuter. Servera direkt ur långpannan.