Dubbelpotatis med halloumi

0 röster
2

Du behöver

  • 1 st sötpotatis med orange kött
  • 1 st fast potatis med rött skal
  • 1 st rödlök
  • 1 st gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,5 st vitlökshuvud
  • 4 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 125 g halloumiost, skivad så tunt du kan
  • ugnsfast form, 25 x 15 cm

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Skär sötpotatisen i 4 cm stora bitar och potatisen i lite mindre bitar (2 1/2 cm) för sötpotatisen blir fortare klar. Halvera rödlöken, skär sedan varje halva i 4–6 klyftor, ta bort det hårda yttre skalet.
  3. Kärna ur paprikorna och skär dem i 2 1/2 cm stora bitar och lossa vitlöksklyftorna från varandra. Lägg alltsammans i en långpanna eller något annat som du vill använda (det måste vara stort, annars får du ta två mindre fat) och vänd grönsakerna i olja med hjälp av händerna. Strö över svartpeppar, men inget salt för osten är ganska salt (och i vilket fall som helst så gör saltet att det vattnar sig).
  4. Rosta i 45 minuter, vid det laget bör grönsakerna vara klara och ha fått en liten brun kant här och där. Då drar du upp ugnsvärmen till maximum eller tänder grillen för slutspurten: lägg de tunna ostskivorna ovanpå de rostade grönsakerna och ställ in långpannan i ugnen igen eller under grillen, tills osten har smält och fått lite färg ovanpå, 5–10 minuter. Servera direkt ur långpannan.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept