Bläckfisksallad med mynta

15 november 2007
6

Du behöver

  • 500 g babybläckfisk, rensad
  • 2 msk jordnötsolja
  • salt

Sås:

  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 tsk socker
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad
  • 1 lime
  • 6 msk jordnötsolja
  • Sallad:
  • 200 g mizunablad (eller rucola)
  • 1 liten rödlök

Gör så här

  1. Dra av koriander- och myntabladen från stjälkarna. Lägg dem i matberedaren tillsammans med vitlök, fisksås, socker och chili. Skär bort skalet från limefrukten, dela den och ta bort kärnorna. Lägg limebitarna i matberedaren och kör alltsammans till en slät massa. Häll oljan i en tunn stråle genom röret medan knivarna går. Skrapa ned såsen i en skål.
  2. Lägg upp salladsbladen i en skål eller på ett stort fat. Skala löken, dela den på längden och skiva i mycket tunna skivor. Lägg över salladen.
  3. Skiva bläckfisken i ringar men lämna tentaklerna hela. Stek i en panna med lite jordnötsolja i ett par omgångar. Salta en aning efter stekningen och låt bläckfisken svalna lite.
  4. Blanda bläckfisk och sås och lägg upp alltsammans på salladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept