Thailändsk kycklingsoppa

16 röster

Thailändsk kycklingsoppa, Niclas egen Tom kha gai.

Inget salt eller peppar behöver tillsättas eftersom fisksåsen är salt i sig och hettan från chilin räcker mer än väl.

Visa mer

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 ml kokosmjölk, 2 burkar
  • 4 ½-cm stora skivor ingefära
  • 2 citrongräs (den vita nedre delen endast), slå sönder den lätt
  • 2 limeblad (kafir)
  • 1 färsk lime, saften
  • 2 chili, klyvda i 3 delar
  • 4 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • Färsk koriander, efter smak
  • 4 champinjoner, delade på mitten
  • 4 körsbärstomater, delade på mitten

Gör så här

  1. Fräs ingefära citrongräs socker chili och limeblad till det fått en svag fin färg.
  2. Tillsätt kokosmjölken, fisksås, buljongtärningen och låt puttra 5 minuter.
  3. Skär kycklingen på längden och dela till mindre bitar.
  4. Lägg i grytan/woken med tomter och champinjoner.
  5. Låt koka klart i ca 10 minuter och dra sen av plattan.
  6. Tillsätt till sist limejuice och pynta med korianderbladen.
  7. Servera i djupa skålar.
11 maj 2010

Laddar fler recept