Kåldolmar med ankconfit, svamp och persiljerot

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 persiljerötter
  • salt och vitpeppar
  • 150 g trumpetsvamp
  • 1 msk smör
  • 2 schalottenlökar, skivade

KÅLDOLMAR:

  • 4 vitkålsblad
  • salt och vitpeppar
  • confit på 2 anklår
  • 200 g kantareller eller annan svamp
  • 1 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 msk fint strimlad bladpersilja
  • 200 g ankleverterrin

Gör så här

  1. Förväll vitkålsbladen i lättsaltat vatten.
  2. Ta upp, kyl dem i isvatten och skär bort den hårda biten på stammen.
  3. Plocka köttet från anklåret och skär det i mindre bitar. Stek kantareller, eller annan svamp i smör i en het panna.
  4. Tillsätt schalottenlök och vitlök mot slutet. Salta, peppra och strö över persilja. Låt svalna.
  5. Tärna ankleverterrinen och blanda den med svampen och anklåret.
  6. Fördela blandningen på vitkålsbladen och forma till dolmar. Värm dem i 150 graders ugn i 10 minuter.
  7. Tärna och förväll persiljerötterna i lättsaltat vatten. Stek trumpetsvampen i smör i en het panna. Tillsätt persiljerotstärningarna och schalottenlöken mot slutet. Salta och peppra.
  8. Servera kåldolmarna med trumpetsvamp och persiljerötter.
15 november 2007

Laddar fler recept