Italiensk råbiff

Du behöver

  • 300 gr råbiffärs (fettfritt grovmalet kött av oxinnanlår, biff eller oxfilé)
  • 3 äggulor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 soltorkade tomater
  • 50 gr riven parmesan
  • 0,5 msk hackad kapris
  • 8 hackade svarta oliver
  • Hackade färska örter (basilika, timjan, rosmarin, persilja, oregano)
  • 6 tryffelolja
  • Saft från ¼ citron
  • 0,5 finhackad rödlök
  • salt och svartpeppar
  • ev. ruccola

Gör så här

  1. Lägg äggulorna i en bunke. Vispa ihop med senapen. Häll försiktigt i oljan under vispning. När hälften av oljan är nedvispad, tillsätt citronsaften. Vispa ned resten av oljan samt tryffeloljan och vitlöken. Blanda sedan i resten av ingredienserna och forma till små biffar. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med ruccola och ciabatta eller knäckebröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept