Cecina de León-rullar

3 röster
20 min
4

En lätt förrätt med lyxiga smaker från Medelhavet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 skivor Cecina de Leòn eller annat lufttorkat kött
  • 80 g ruccola
  • 30 g pinjenötter
  • 30 g parmigiano reggiano
  • olivolja, extra jungfru
  • balsamvinäger
  • citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda några droppar citron, en nypa salt och lite olivolja i en skål, rör om tills det blir en jämn vätska och blanda ner ruccolan.
  2. Rosta pinjenötter i en stekpanna tills de blir lätt gyllenbruna.
  3. Lägg en skiva Cecina de Leòn på en tallrik, placera lite rucola och rostade pinjenötter ovanpå och rulla ihop köttet. Upprepa detta steg med alla skivor Cecina de Leòn. Lägg tre rullar på varje tallrik och dekorera med parmesan och balsamvinäger.
31 mars 2014

Fler goda recept