Kaffesemifreddo

4 röster
40 min
4

Bästa sättet att avrunda en sofistikerad måltid. Semifreddo smaksatt med kaffe, rostade nötter och choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Portvin

Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 200 g socker
  • 30 g skalade och hackade mandlar
  • 30 g skalade och hackade hasselnötter
  • 0,5 l vispad grädde
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 5 koppar espressokaffe
  • 100 g choklad

Gör så här

  1. Vispa fyra äggulor tillsammans med 100 g socker. Tillsätt kaffe och koka smeten i en kastrull i vattenbad, tills den får en tjockare konsistens.
  2. Ta bort den från spisen och rör om tills att den når rumstemperatur.
  3. Vispa grädde.
  4. Vispa äggvita hårt med sockret som är kvar och tillsätt den vispade grädden.
  5. Rosta hasselnötter och mandlar i en panna, hacka dem fint och tillsätt dem. Häll allt i små formar och lägg dem sedan i frysen.
  6. Ta ut semifreddon från formen och servera med hackad eller smält mörk choklad.
31 mars 2014

Laddar fler recept