Hong Kong

3 röster
1
Hong Kong
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 3 msk light sojasås
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk strösocker
  • Lite vitpeppar
  • Fisk, valfri mängd
  • 30 g finstrimlad ingefära
  • 10 g salladslök, finhackad
  • 10 g koriander, finhackad
  • 10 g potatismjöl
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Sås: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
  2. Fisk: Torka fisken med kökspapper.
  3. Marinera fisken med 1/4 ts salt, potatismjöl och vitpeppar.
  4. Lägg fisken på en tallrik, lägg en liten bit purjolök under fisken.
  5. Koka upp vatten, lägg i fisken i ångkokskastrullen.
  6. Ånga cirka 8 min
  7. Hetta upp matolja, cirka 2 msk.
  8. När fisken är färdig, häll bort resten av vattnet på tallriken.
  9. Dekorera med ingefära, salladslök, koriander ovanpå fisken.
  10. Häll het matolja ovanpå fisken, färdigt!
4 november 2008

Fler goda recept