Nasi Goreng med svart ris, räkor och srirachaägg

Nasi Goreng med svart ris, räkor och srirachaägg
Foto: Eva Hildén

Nasi Goreng med svart ris, räkor och srirachaägg

0

4 steg att laga

15 ingredienser

30 m

När vi gör pyttipanna på våra rester gör indoneserna nasi goreng – ris som steks tillsammans med olika sorters grönsaker och ofta någon slags protein. Just denna nasi goreng gör vi med svart ris, som ger fint tuggmotstånd, räkor samt stekta ägg med sriracha och havssalt.

Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Tabasco Sriracha pepparsås

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 förp salladslök [à 125 g]
  • 1 spetspaprikor (röda)
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk sesamolja
  • 8 dl ris, kokt (gärna svart)
  • 3 msk Kikkoman Tamari-soja
  • 3 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 300 g skalade räkor
  • 4 ägg
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl cashewnötter
  • Maldon havssalt
  • olja (till stekning)

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, skölj och strimla salladslöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Fräs vitlök, salladslök och ingefära i sesamolja någon minut i en stek- eller wokpanna. Tillsätt paprikan och fortsätt fräsa 2–3 minuter. Rör ner ris, tamari-soja, TABASCO® Sriracha pepparsås och räkor. Låt allt bli varmt.
  3. Stek äggen i olja i en annan stekpanna tills vitan har stelnat och fått frasig gyllenbrun yta.
  4. Plocka och grovhacka örterna. Strö över nasi gorengen. Servera med de stekta äggen. Strö havssalt på äggulan och stänk gärna på lite extra TABASCO® Sriracha pepparsås.