Nasi Goreng

6 röster
4
Nasi Goreng
Foto: TV4

Indonesiskt stekt ris är oftast ordentligt kryddat med curry, spiskummin och koriander. Kinesiska kockar i Indonesien tillsätter grönsaker, fisk och kött.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 3 msk matolja
  • 1 l kokt ris
  • 2,5 dl hackad rökt skinka
  • 2 tsk currypasta
  • 1 krm malen koriander
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • 150 g små räkor utan skal
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Hacka skinkan. Hetta upp oljan i en stekpanna och mjukfräs löken utan att den tar färg.
  2. Tillsätt kokt ris, skinka, currypasta, koriander, spiskummin och salt. Stek alltsammans tills riset är brynt. Rör om ofta.
  3. Blanda ner räkorna och persiljan. Låt allt bli riktigt varmt. Servera genast.
8 februari 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept