I samarbete med ViktVäktarna

Nachosplåt med färs och bönröra

30 m
4
Nachosplåt med färs och bönröra
Foto: ViktVäktarna
30 m
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs 10%
  • 1 tsk flytande margarin

Taco kryddmix

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano

Bönröra

  • 1 röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g svarta bönor
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 100 g tortillachips
  • 1 dl ost, riven
  • 1 påse sallad
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Stek färsen i margarin och rör i tacokryddorna.
  2. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja. Tillsätt tomatpuré och sköljda och avrunna bönor, mosa grovt med en potatisstöt eller gaffel. Krydda med socker, salt och ev mer spiskummin.
  3. Fördela tortillachips på en plåt och strö över riven ost. Gratinera i ugn några minuter tills osten smält.
  4. Ta ut plåten och fördela tacofärs, bönröra, sallad och tomater över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept