I samarbete med WW ViktVäktarna

Nachosplåt med färs och bönröra

19 röster
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs (10 %)
  • 1 tsk flytande margarin

Taco kryddmix

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano

Bönröra

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g färdigkokta svarta bönor
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 100 g tortillachips
  • 1 dl ost, riven
  • 1 förp sallad
  • 250 g körsbärstomater
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek färsen i margarin och rör i tacokryddorna.
  2. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja. Tillsätt tomatpuré och sköljda och avrunna bönor, mosa grovt med en potatisstöt eller gaffel. Krydda med socker, salt och ev mer spiskummin.
  3. Fördela tortillachips på en plåt och strö över riven ost. Gratinera i ugn några minuter tills osten smält.
  4. Ta ut plåten och fördela tacofärs, bönröra, sallad och tomater över och servera.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...