Nachosemla - recept från Mr Cake

Nachosemla - recept från Mr Cake
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Nachosemla - recept från Mr Cake

Av: Roy Fares, Mattias Ljungberg

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Baka Roy Fares och Mattias Ljungbergs omtalade nachosemla från Mr Cake. Härligt knapriga kardemummakex som doppas i vispad grädde och mandelmassa.

Ingredienser

Vetedeg till nachos

  • 200 g standardmjölk [2 dl]
  • 450 g vetemjöl [7,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 8 g malen kardemumma [1,5 msk]
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 90 g strösocker [1 dl]

Servering

  • florsocker
  • grädde, vispad
  • mandelmassa

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan. Plasta degen och låt vila i kylen 1 timme.
  2. Ta ut degen och kavla ut tunt, cirka 2-3 mm tjock. Skär ut lagom stora trekanter, lägg på plåt och grädda i ugnen på 150 grader varmluft i 18-19 minuter, de ska få en lätt gyllenbrun färg och torka till. Ta ut och låt svalna. Vänd sen runt nachosen i florsocker.
  3. Servera med mandelmassa och grädde.