Nå din drömvikt på 6 veckor

Nå din drömvikt på 6 veckor

Recept.nu fick en liten pratstund med Ola Lauritzson och han berättade mer om 6 kilo på 6 veckor som är den femte boken han gör tillsammans med Ulrika Davidsson.

Idén till boken föddes när Ulrika och Ola märkte att det finns ett behov av konkreta menyer och förslag på hur man ska göra för att gå ner i vikt. Läsaren vill att det ska gå snabbt att sätta sig in i hur man når sitt mål och det ska vara enkelt. De kom fram till att de ville göra en dag för dag-bok med luncher och middagar plus tips om bra frukostar, mellanmål och desserter.

- Vi vill att man ska få en känsla av att man är med i ett program för att lättare kunna följa och känna sig motiverad, säger Ola.

Ett exempel på det enkla är att dagarna ska hänga ihop. Lunchen en dag kan vara rester från gårdagens middag eller så tipsas du om att laga dubbelt upp så det räcker till två dagar.

- Det är inte många som tänker på att våra tallrikar och glas blir större och större. Vissa får ju inte ens plats i diskmaskinen! Utan att man tänker på det äter man mer om tallriken är större, berättar Ola.

I slutet av boken får man fler tips på hur man ska klara sig efter de 6 veckorna. Vad man ska tänka på, vilka kolhydrater du ska lägga till, vad man ska göra om man tappar fokus en dag eller är bortbjuden.

- Enkelhet var vårt ledord - Har du verkligen bestämt dig ska 6 kilo på 6 veckor med menyer och tips vara ett handfast verktyg som hjälper dig att nå din drömvikt! avslutar Ola.