Myllymäkis tarte flambée

koket.se
Myllymäkis tarte flambée
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Myllymäkis tarte flambée

10 ingredienser

ca 30 m

Vegetarisk delikatesspizza med rester från julbordet som grönkål, cheddarost, lök och färskost smaksatt med lite kummin.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 tsk kummin, grovt stött
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 dl grönkål, riven i bitar
  • olivolja
  • salt
  • ca 800 g färdig vit bröddeg med vattenbas (pizzadeg eller liknande)
  • 3 dl cheddarost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mortla kummin och blanda med citronskal, crème fraîche och färskost.
  3. Skär löken tunt.
  4. Plocka ner grönkålen från stammen och blanda bladen med lite olivolja och salt.
  5. Riv osten och stryk ut färskostblandningen på den utkavlade degen. Fortsätt med ett lager lök, riven ost och grönkålen.
  6. Se till att ugnen har både över- och undervärme samt att den är varm när pizzan går in.
  7. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter, om pizzan börjar bli bränd kan den täckas med aluminumfolie.