Musslor med mangokräm och passionsvinägrett

Musslor med mangokräm och passionsvinägrett
Foto: TV4

Musslor med mangokräm och passionsvinägrett

Av: Sveriges mästerkock - lagtävling

Från: Sveriges mästerkock

11 ingredienser

30 m

En riktigt lyxig förrätt med smaker från Madiera. Lapasmusslor, musselkräm, mangokräm och vinägrett på Madeiravin och passionsfrukt.

Ingredienser

portioner
  • 8 musslor (gärna lapas)
  • 8 cm gurka
  • smör, smält
  • ätbara blommor, till dekoration

Rå musselkräm

  • 10 lapas musslor
  • 1 msk olivolja

Mangokräm

  • 0,5 mango

Passionsfruktsvinägrett

  • 1 citronpassionsfrukt
  • 1 msk torrt Madeiravin
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

Rå musselkräm

  1. Gröp ur musslorna ur skalet. Vänd på musslan och skrapa bort den mörka slemmiga delen. Skölj av. Lägg musslorna i en mixer och mixa slätt. Addera oljan för en krämigare konsistens.

Mangokräm

  1. Gröp ur köttet ur en halv mango. Häll fruktköttet i en mixer och mixa slätt. Häll ner i en spritspåse och låt vila i kylen.

Vinägrett

  1. Pressa saften från passionsfrukten och blanda med övriga ingredienser. Smaka av så det blir en fin balans mellan alla ingredienser.

Servering

  1. Skär gurkan i 8 små kuber om 1x1 cm.
  2. Lägg upp musslorna råa på serveringstallrikar. Garnera med gurkkuberna, ätbara blommor, lite smält smör, vinägretten och mangopurén.