Musslor med gurka, fänkål, vitt vin och grädde

0 röster
20 m
4

Vinkokta musslor är en perfekt förrätt. Tommy Myllymäki serverar dem här skummad sås och smörslungad fänkål och tärnad gurka.

Tips! Här hittar du Arvid Rosengrens dryckestips från inslaget i Nyhetsmorgon.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 1 nät musslor, putsade
  • 3 dl vitt vin
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl grädde
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 0,5 gurka, skalad och tärnad 1x1cm
  • salt
  • dill

Gör så här

  1. Se till att alla musslorna lever (kasta alla som är öppna och inte stänger sig). Koka musslorna med vitt vin och schalottenlök tills de öppnar sig, sila av spadet ner i en ny kastrull. Tillsätt grädde och koka ihop till god smak, skumma med stavmixer vid servering.
  2. Plocka musslorna ur sitt skal och spara till servering.
  3. Sjud fänkålen med vatten och smör i en kastrull tills att fänkålen är mjuk. Smaka av med salt och tillsätt gurkan.
  4. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med plockad dill.
7 april 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept