Musselcurrysoppa

Musselcurrysoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Musselcurrysoppa

10 ingredienser

En skummig currysoppa passar bra att servera till förrätt. Skummet åstadkommer du enkelt med en mixerstav.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp musslor [150 g]
  • 2 tsk smör
  • 2 tsk curry
  • 7 dl skaldjursfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 cl cognac
  • 1 purjolök
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av. Smält smöret i en gryta och fräs curryn. Slå på fond, grädde och konjak. Koka upp och krydda med salt och peppar.
  2. Värm upp 1 dl mjölk i en egen kastrull. Slå sedan på 1/2 dl av soppan och mixa med en mixerstav.
  3. Fördela musslorna i varma serveringsskålar. Slå på den heta soppan. Använd en sked för att lägga skummet överst på soppan.