Mums mums med kolagömma

Mums mums med kolagömma
Foto: Aito

Mums mums med kolagömma

2

10 ingredienser

1 h

Vid första anblick kanske dessa mums mums inte verkar vara mycket för världen men så snart man hugger in möts man av en ljuvlig kolagömma.

läs mer
aito_caramel

Miljövänligt tips!

Använd Fazer Aito vispbar havresås karamell.

Läs mer

Ingredienser

portioner20 stycken
  • 20 kex (av valfri sort)
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk Fazer vaniljsocker
  • 0,5 tsk agar-agar
  • 2 msk vatten, ljummet
  • 2,5 dl Fazer Aito vispbar havresås karamell
  • 300 g Fazer Premium bakchoklad 70%
  • 3 tsk neutral olja

Dekoration

  • strössel (kokoflingor eller flingsalt)

Gör så här

  1. Börja med att göra mums mums-fyllningen. Vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp i en bunke av glas eller metall.
  2. Tillsätt strösockret och vaniljsocker, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
  3. Lägg agar agar pulver och vatten i en liten skål. Rör om och värm upp på högsta effekt i 25 sekunder i micro. Rör om och låt svalna (men inte stelna).
  4. Häll ner agar agar-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
  5. Sleva över mums mums-fyllningen i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på dina kex. Spritsa in Fazer Aito havresås karamell i mitten på varje mums mums-fyllning.
  6. Ställ sedan kakorna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper som får plats i frysen. Låt stå i frysen medan du förbereder chokladtoppingen i ca 1 timme.
  7. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och rör sedan ner oljan. Låt svalna (men den ska fortfarande vara rinnig).
  8. Doppa en skumtopp i taget i chokladen och ställ tillbaka på den kalla brickan. Dekorera med flingsalt precis innan chokladen stelnar.
TIPS!
läs mer
Banoffee pie i glas

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer