Mousserande mini-ninon

Mousserande mini-ninon
Foto: TV4

Mousserande mini-ninon

Av: Marcel - Trelleborg

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m

Crème ninon i miniformat, toppad med lite knaperstekt bacon och bubblande champagne.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 0,2 chilifrukt
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 600 g frysta ärtor
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • ca 120 g bacon, knaperstekt [1 förp]
  • ca 2 dl champagne [3 msk/portion]

Gör så här

  1. Hacka löken och chilin och stek tillsammans med persiljan i ca 5 minuter.
  2. Häll över 5 dl vatten, vin och buljongtärningen. Sila av , tillsätt ärtorna och koka i 5 minuter.
  3. Mixa soppan slät, koka upp och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med knaperstekt bacon. Tillsätt en skvätt champagne, ca 3 msk per portion, direkt i skålarna vid servering.