Sätt ugnen på 200 grader. Skär aubergine på längden i 0,5 cm skivor. Pensla med olivolja på båda sidor och baka i ugnen 20-25 minuter till gyllene och mjuka.
Hacka gul lök och finhacka vitlök. Bryn i olivolja tills mjukt. Bryn sedan lammfärsen. Häll på vinet och låt koka in. Häll sedan på tomatkross, lägg i oregano och kanel och låt puttra i 20 minuter.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och låt puttra i någon minut. Häll på mjölk och låt det hela få ett uppkok. Dra av från värmen, lägg i parmesan och ägg och vispa väl. Smaka av med salt och muskotnöt.
I en liten ugnsform, bottna med ett lager aubergine. Lägg hälften av köttfärsröran på och lägg sedan på ett lager aubergine igen. Lägg i resterande köttfärsröra och lägg sista lagret aubergine på toppen. Häll på bechamelsåsen och baka i ugnen 30 minuter till gyllene. Låt svalna i 15 minuter innan servering.
Grekisk örtsallad
Hacka alla grönsaker och örter, blanda. Pressa citron i honungen. Slå dressingen över salladen. Avsluta salladen genom att ringla över olivolja, salta och smula ner fetaost.