Mortadellasallad

Inled middagen med en läcker sallad. Denna serveras med italiensk mortadellakorv och en fräsch och syrlig citrondressing.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 300 g skivad mortadella
  • 4 rädisor
  • 0,25 slanggurka
  • 0,5 paprika, gärna olika färger
  • 0,5 rödlök
  • 100 g blomkål
  • 1 hårdkokt ägg
  • friseésallatsblad

Citronett:

  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Skölj och skiva rädisorna, skala och skiva rödöken, skala gurkan, gröp ut kärnorna och skär i halvmånar. Ansa och tärna paprikan, skär ägget i klyftor och skär mortadellaskivorna i mindre bitar.
  2. Citronett: Blanda citronsaft, salt och peppar, vispa ner senap och olja.
  3. Fördela grönsakerna och äggklyftorna fint på assietter, toppa med mortadellan och droppa dressingen över.
Kommentera receptet

Fler goda recept