Morotssallad med parmaskinka

Morotssallad med parmaskinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Morotssallad med parmaskinka

9 ingredienser

Ibland har man bråttom, och då är delikatessdisken räddningen. Några tunna skivor parmaskinka är alltid helt rätt som förrätt. Här serveras de med morotssallad.

Ingredienser

portioner
  • 12 skiva parmaskinka
  • 8 minimajs
  • salladsblad
  • 4 körsbärstomater
  • 2 morötter
  • 1 gul lök

dressing:

  • 5 msk olivolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk basilika, finhackad

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop olivolja, vinäger och basilika.
  2. Skala morötterna och löken, skär dem i tunna strimlor och blanda strimlorna med dressingen. Halvera cocktailtomaterna.
  3. Fördela sallatsbladen på assietter och lägg morotssalladen över. Rulla ihop skivorna av parmaskinka och fördela dem på salladen. Dekorera med minimajs och cocktailtomater.