Morotspasta med grönkålspesto och mozzarella

Markiz Talhaoui

Morotspasta med grönkålspesto och mozzarella

13 ingredienser

20 m

Härlig pasta gjord på morot blandad med en krämig pesto på hasselnötter, grönkål och parmesan. Perfekt som vegetarisk middag eller lunch.

Ingredienser

portioner

Pesto

  • 2 dl hasselnötter
  • 100 g grönkål
  • 1 dl basilika
  • 5 msk parmesanost
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl olivolja

Morotspasta

  • 4 morötter
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • malen svartpeppar

Tillbehör

  • 1 förp mozzarellaost
  • 2 msk hasselnötter, rostade
  • basilika

Gör så här

Pesto

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme tills det är gyllenbruna och skalet spruckit. Gnugga bort skalet med en kökshandduk.
  2. Lägg nötterna och resterande ingredienser i minihackare. Mixa till en härlig pesto, tillsätt en skvätt vatten om det behövs.

Morotspasta

  1. Svarva morötterna i en Spiralizer till långa band.
  2. Koka upp lättsaltat vatten med smör. Lägg i morötterna. Koka upp.
  3. Häll av vattnet. Blanda morötterna sedan med peston. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Skär upp mozzarellan i kuber och lägg ovanpå pastan. Strö över hasselnötter. Garnera med basilika.