Morotspannkaka med bacon

Morotspannkaka med bacon
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Morotspannkaka med bacon

8 ingredienser

Morot, bacon och vitlök, det är kanske inte det första man tänker på när man ska vispa ihop en ugnspannkaka. Det här receptet är dock värt ett försök, prova!

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot, grovrivna
  • 2 ägg
  • 150 g bacon, finskuret
  • 3 msk mjölk
  • salt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • persilja, hackad
  • smör till ugnsformen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i morotsrivet, koka upp och sila av.
  2. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på papper.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och rör ner de silade morötterna, den pressade vitlöken och lite av den hackade persiljan. Slå smeten i smord ugnsform och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat.
  4. Strö på bacon och persilja och servera genast.