Morotspaj

Morotspaj
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Morotspaj

7 ingredienser

Ett roligt sätt att variera den grönsak vi äter mest av. En frasig grönsallad är både gott och vackert till.

Ingredienser

portioner
  • 2 djupfrysta smördegsplattor eller kyld färdigkavlad smördeg
  • 2 morötter, 200 g
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 1 mm tjocklek. Klä små portionsformar eller en stor pajform med degen. Kläm fast en remsa aluminiumfolie utefter kanten på formarna, så att inte degen faller ner under gräddningen. Nagga bottnarna med en gaffel. Förgrädda i 200° 3-4 minuter. Ta bort folieremsorna.
  2. Skala, skölj och strimla morötterna. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten med smöret tillsatt. Låt svalna något. Lägg morotsstrimlor, grädde och ägg i en matberedare. Blanda på låg hastighet. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  3. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Grädda i 175° 15-20 minuter eller tills fyllningen stannat.