2 djupfrysta smördegsplattor eller kyld färdigkavlad smördeg
2 morötter, 200 g
1 msk smör
1 dl vispgrädde
2 ägg
salt
vitpeppar
Gör så här
Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem till 1 mm tjocklek. Klä små portionsformar eller en stor pajform med degen. Kläm fast en remsa aluminiumfolie utefter kanten på formarna, så att inte degen faller ner under gräddningen. Nagga bottnarna med en gaffel. Förgrädda i 200° 3-4 minuter. Ta bort folieremsorna.
Skala, skölj och strimla morötterna. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten med smöret tillsatt. Låt svalna något. Lägg morotsstrimlor, grädde och ägg i en matberedare. Blanda på låg hastighet. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen. Grädda i 175° 15-20 minuter eller tills fyllningen stannat.