Saftiga och goda cupcakes med morot, valnötter och kokos med en topp av färskostfrosting. Morotskaka i miniformat!
Se Roy Fares laga receptet
Ingredienser
muffins
Morotscupcakes
170 g morot, rivna [3-4 st]
50 g valnötter
20 g riven kokos [0,5 dl]
150 g vetemjöl [2,5 dl]
3 g bikarbonat [0,5 tsk]
3 g bakpulver [0,75 tsk]
3 g salt [0,5 tsk]
4 g malen kanel [2 tsk]
0,5 krm muskot, från hel nöt
110 g ägg [2 st]
170 g strösocker [2 dl]
130 g olja [1,5 dl]
Frosting
150 g osaltat smör, rumstempererat
150 g florsocker [2,5 dl]
300 g färskost
12 g vaniljsocker [2 tsk]
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv morötter grovt. Lägg 12 muffinsformar i en cupcakeplåt.
Grovhacka valnötter och blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel och riven muskot i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt i en annan bunke och vispa sedan ner de torra ingredienserna och lite i taget av oljan. Sist vänder du i rivna morötter och hackade valnötter.
Fördela smeten jämt i formarna och grädda mitt i ugnen 23-25 minuter, prova med en sticka. Ta ut och låt svalna helt.
Frosting
Vispa smör, vaniljsocker och färskost fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av florsockret och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
Om frostingen känns lite lös kan du stoppa den i kylen i 15-20 minuter innan du börjar spritsa på cupcaksen.