Morotsbiffar på Mandelmanns vis

Morotsbiffar på Mandelmanns vis
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Morotsbiffar på Mandelmanns vis

10 ingredienser

40 m

Morotsbiffar är riktigt enkelt att göra och blir ett gott vegetariskt alternativ till burgare och biffar.

Tips! Man kan mixa eget ströbröd genom att använda brödkanter som blivit över. Man kan även blanda i lite mandlar för en sötare smak på ströbrödet.

Ingredienser

portioner
  • 5-6 morötter, stora så varje morot blir cirka en biff
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 dl vetekross (eller mannagryn)
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk honung
  • 1 dl ströbröd
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna. Lägg rivet i en gryta och häll på mjölken och smöret.
  2. Låt det koka tills morötterna är mjuka. Sila därefter av 3 dl av spadet, häll det i en kastrull och spara det till något annat eller drick som det är.
  3. Tillsätt vetekrosset i morötterna och fortsätt att koka på låg värme under omrörning i 5 minuter. Stäng sedan av plattan och låt blandningen behålla värmen ett tag till.
  4. Ha i äggen i smeten. Ett alternativ är att endast ha i äggulorna och spara uppvispad äggvita till pensling. Krydda med salt, peppar och honung, smaka av för bästa resultat.
  5. Forma morotssmeten till platta biffar och vänd dem sedan i ströbröd och stek dem i smör på båda sidorna.