Mormors raggmunkar

mormors raggmunkar
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Mormors raggmunkar

9 ingredienser

30 m

”Detta är ett av mina starkaste barndomsminnen, från ett rökigt kök utan fläkt på Brunnbäcksgatan.” /Paul

Receptet är ur boken Pauls kök, Norstedts förlag.

Ingredienser

portioner
  • 2 asterixpotatisar
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g lingon
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt

Gör så här

  1. Rårör lingon och socker i rumstemperatur tills sockret har lösts upp. Förvara i en tätslutande burk.
  2. Skala potatisen och skär i grova bitar. Pulsmixa i matberedare med ägg, mjöl, mjölk och salt (mixa inte för fint, det ska vara struktur).
  3. Stek hälften av smöret och rör ut i raggmunkssmeten.
  4. Smält lite smör i stekpannan och fördela ut 2 tunna plättar i varje lagg. Stek frasiga på båda sidor och servera gästerna direkt med kalla lingon och kall grädde.
  5. Obs! Får ej förstekas, säger mormor.