Mormors pudding med plommonsylt

Mormors pudding med plommonsylt
Foto: TV4

Mormors pudding med plommonsylt

Av: Edvan - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Söt brasiliansk pudding gjord på kondenserad mjölk. Serveras med hemgjord plommonsylt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Brasiliansk sirap

  • 2 dl strösocker
  • 1,33 dl vatten

Plommonsylt

  • 250 g torkade plommon, urkärnade
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Pudding

  • 1 förp kondenserad mjölk
  • 1 förp standardmjölk (använd burken från kondenserad mjölk)
  • 4 ägg
  • ca 5 jordgubbar, för garnering

Gör så här

Brasiliansk sirap

  1. Häll sockret i en varm stekpanna.
  2. Låt smälta, häll sedan i vatten och rör tills den får en sirapskonsistens.
  3. Smörj 4 former med sirap.

Plommonsylt

  1. Häll i plommonen i en kastrull med tjock botten. Tillsätt vatten och socker. Koka på svag värme tills det blivit en sylt, ca 10 min.

Pudding

  1. Sätt ungen på 180 grader.
  2. Mixa kondenserad mjölk, mjölk och ägg i 5 minuter och häll i de smorda formerna.
  3. Ställ i vattenbad i ugnen i 180 grader i 45 minuter eller tills det blir färg på puddingarna.
  4. Ta formerna ur ugnen och låt stå i kylskåp i 30 minuter innan de vänds upp och ner på en tallrik.
  5. Dekorera med plommonsylten och jordgubbarna.