Mörk veganchokladmousse

mörk veganchokladmousse

Mörk veganchokladmousse

Av: Gustaf Mabrouk

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

1 h

Ingredienser

portioner
  • 200 g sojagrädde
  • 220 g spad från kikärtor på burk
  • 140 g strösocker
  • 80 g vatten
  • 235 g mörk choklad 70 %
  • 55 g sojadryck

Gör så här

  1. Vispa sojagrädden till ett fast skum och ställ in i kylen.
  2. Vispa kikärtsspadet till en marängliknande smet.
  3. Koka vatten och socker till en sockerlag, 119 grader. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle i marängsmeten, samtidigt som du fortsätter vispa smeten. Låt marängen bli sval under vispning.
  4. Smält choklad med sojadryck till 50 grader (över vattenbad). Rör massan till en slät kräm/ganache.
  5. Vänd ned 1/3 av den vispade sojagrädden i ganachen. Vänd nu ned denna massa i marängen. Vänd ned resterande sojagrädde.
  6. Serveras gärna med marinerade hallon.