Mörk fransk chokladmousse

Mörk fransk chokladmousse
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mörk fransk chokladmousse

4 ingredienser

En klassisk fransk mousse, god som avrundning på middagen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g mörk choklad 70 %
  • 3 dl vispgrädde

Smaksättning:

  • 1 msk pulverkaffe

Till dekoration:

  • mörk choklad

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden till skum, inte så fast som till exempel till tårta. Rör ner kaffepulvret.
  2. Rör sedan ner chokladen, lite i taget. Grädden tjocknar något när du rör ner chokladen.
  3. Sleva upp smeten i kaffekoppar eller serveringsskålar. Ställ svalt under plastfolie till servering. Hyvla mörk choklad från kanten av en chokladkaka med hjälp av en osthyvel. Lägg på moussen före servering.