Moong Daal - Indisk linsröra

Moong Daal - Indisk linsröra

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

15 m

En kryddig indisk linsröra på både röda-, gröna- och belugalinser. Passar perfekt till Bhangra tacos, eller bara som den är till lite ris!

Ingredienser

portioner
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 krm vitlökspulver
  • 3 gröna kardemummakärnor
  • 2 gula lökar, hackade
  • rapsolja, till stekning
  • 2 dl röda linser, kokta
  • 1 dl gröna linser, kokta
  • 1 dl belugalinser, kokta
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vinäger
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra kryddor till en kryddmix.
  2. Stek löken i olja tills den är mjuk och lite gyllenbrun. Rör ner kryddmixen i löken och stek på medelvärme tills kryddorna löst sig med oljan, ca 2 min under omrörning.
  3. Tillsätt de kokta linserna, lagerblad och kanelstång och blanda väl i pannan.
  4. Slå över vatten och vinäger och låt koka in i linserna under ca 10 min, rör om då och då så inte det sätter sig i botten. Smaka av med salt.
  5. Servera till Bhangra tacos eller ris och grönsaker!