Pasta med ärtpesto och bacon

Pasta med ärtpesto och bacon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Pasta med ärtpesto och bacon

9 ingredienser

30 min

Snabblagad pasta med ärtpesto, mozzarella och knaperstekt bacon. Recept från boken Monikas vardagsmat

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g pasta
  • 2 förp frysta ärtor (à 200 g)
  • 2-3 klyftor vitlök
  • ca 1 dl olivolja
  • 1 morot
  • 140 g bacon
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 100 g babyspenat

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Koka gröna ärtor enligt anvisning på paketet.
  3. Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och tillsätt olivoljan lite i taget till lagom konsistens.
  4. Skala och skär moroten i tunna stavar. Koka i 2 minuter.
  5. Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Häll av pastan och blanda den med ärtpesto i en stor skål.
  7. Tillsätt de resterande hela ärterna, morotsstavarna, den rivna parmesanosten och mozzarellan riven i bitar.
  8. Vänd ner babyspenat.
  9. Dela de knapriga baconskivorna lätt och strö dem över pastan. Servera!