Fajitas på lövbiff

Fajitas på lövbiff
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Fajitas på lövbiff

18 ingredienser

Fajitas på lövbiff med tomat- och chilisalsa. Härlig plockmat med god salsa!

Ingredienser

  • 450 g lövbiff
  • 2 gula lökar (stora)
  • 2 paprikor, helst 1 röd och 1 grön
  • olja, till pannan
  • 1 msk soja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Salsa

  • 1 röd chilifrukt, t ex spansk peppar (eller grön chilifrukt)
  • 1 rödlök
  • 0,75 förp krossade tomater [ca 300 g]
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 tsk strösocker
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 1 förp tortillabröd
  • 1 förp toskansk sallad
  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Börja med salsan. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda samman med de krossade tomaterna.
  3. Smaka av med pressad vitlök, limesaft, socker, salt och peppar.
  4. Värm tortillabrödet enligt anvisning på paketet.
  5. Skölj och arrangera salladen i en skål.
  6. Skala och skiva de gula lökarna.
  7. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  8. Hetta upp en panna med olja.
  9. Stek lök och paprika mjuka i cirka 4 minuter. Ta upp och lägg åt sidan.
  10. Strimla köttet.Tillsätt ny olja till pannan och stek köttet i ca 3 minuter.
  11. Blanda ner lök- och paprikaröran. Rör om och smaka av med soja, salt och peppar.
  12. Servera kött-, lök- och paprikaröran med de varma tortillabröden, salsan, salladen och crème fraiche.