Grillade kycklingfiléer i grön sås

0 röster

Kyckling som grillas är underbart gott. Här serveras filéer av kyckling med en spännande grön sås.

Beräknas för ca 6 personer.

Visa mer

Du behöver

  • 6 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong

Sås:

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 0,5 l buljong från morotskoket
  • 1 knippa basilika och bladpersilja blandat
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

  • 6 skivor bacon, eller sidfläsk
  • 2 stora morötter

Gör så här

  1. Pensla filéerna med olivoljan. Grilla dem i grillpanna på båda sidor så att de får ett vackert rutmönster. Ibland behöver de efterstekas i ugn några min för att bli helt genomstekta (det går bra att göra i samband med såsen som ett sista moment).
  2. Knaperstek baconskivorna eller sidfläsket i en panna på spisen. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan grovt.
  3. Skala och skär morötterna i smala stavar.
  4. Koka upp buljongen och lägg ner morötterna i ett par min. Tag upp dem och låt dem rinna av. Spar buljongen till såsen.
  5. Såsen:
  6. Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret. Häll på buljongen och låt det koka ihop i några min.
  7. Mixa basilika, persilja och buljongen i en mixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  8. Såsen kan förberedas och värmas precis före serveringen.
  9. Servera med nykokt färskpotatis eller kok jasminris, fläskbitarna och morotsstavarna.
2 juni 2008

Fler goda recept