Ugnsbakad kassler med päron

Ugnsbakad kassler med päron
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ugnsbakad kassler med päron

16 ingredienser

Serveras med senapssås och palsternacksmos. Här möts salt, sött och saftigt - riktigt gott!

Ingredienser

Ugnsbakad kassler

  • 600 g kassler, i bit
  • 2 päron, saftiga
  • 25 g smör

Senapssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1-2 msk dijonsenap
  • svartpeppar, nymalen

Palsternacksmos

  • 400 g palsternacka
  • 400 g mjölig potatis (eller mandelpotatis)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 1 broccoli, stor
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

Ugnsbakad kassler

  1. Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (som tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivor av kasslern.
  2. Smält smöret och häll på det.
  3. Ställ in i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
  4. Sänk sedan värmen till 200°.

Senapssås

  1. Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kotletter och päron.
  2. Stek ytterligare 10 minuter på 200°.

Palsternacksmos

  1. Skala potatis och palsternackor.
  2. Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter.
  3. Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett lent mos.
  4. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  5. Dela broccolin i buketter.
  6. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
  7. Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.
  8. Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.