Grillade revbensspjäll med basilikasås

Monika Ahlberg

Grillade revbensspjäll med basilikasås

17 ingredienser

Riktigt saftiga spjäll som förkokas i god buljong, penslas med glaze och grillas några minuter!

Ingredienser

  • 1,5 kg revbensspjäll, tjockskurna
  • 1 l vatten + 2 köttbuljongtärningar eller kapslar fond
  • 1 gul lök, klyftad
  • 2 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök

Glaze

  • 1,5 msk söt senap
  • 3 msk honung
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Basilikasås

  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg ner spjällen.
  2. Låt koka tills köttet lossnar lätt från benen, ca 1 timme.
  3. Ta upp spjällen och låt rinna av.
  4. Mixa ihop alla ingredienserna till basilikasåsen till en vacker grön sås.
  5. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar
  6. Blanda ihop glazen och pensla spjällen.
  7. Grilla några minuter på varje sida.
  8. Servera med basilikasåsen!